• Startdatum:
 • 1 april 2023
 • Cursusduur:
 • 1 dagdeel
 • Werkzaam als:
 • Apotheker, AIOS, Medisch specialist, Physician assistant, Verpleegkundig specialist

Accreditaties

 • ABAN:
 • 2
 • NAPA:
 • 2
 • NVZA:
 • 2
 • VSR:
 • 2

Deze pagina was beschikbaar voor inschrijvingen tot 1 april 2023. Voor het nieuwe kwartaal (2e kwartaal van dit jaar) is er een nieuwe inschrijfpagina aangemaakt. U kunt zich HIER inschrijven voor de e-learning. __________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bacteriële infecties behoren tot de meest voorkomende doodsoorzaken ter wereld. Als zorgprofessional in Nederland krijgt u waarschijnlijk ook te maken met het behandelen van dit soort infecties. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer u welke antibiotica moet voorschrijven. In deze e-learning leert u hoe de systematiek van behandeling met antibiotica werkt. De verkregen kennis kunt u direct toepassen in de praktijk.

Bacteriële infecties zijn een veelvoorkomend probleem. Het aantal neemt naar verwachting alleen maar verder toe. Het behandelen van bacteriële infecties kan complex zijn. Er zijn vele soorten bacteriële infecties, met allemaal hun eigen verwekkers en behandelingen.

Systematisch voorschrijven van antibiotica
Dankzij een systematische benadering kan elk antibiotisch vraagstuk worden opgelost. Met de systematiek die u tijdens deze e-learning leert, kunt u straks voor iedere bacteriële infectie op een beredeneerde manier het juiste antibioticum en de bijbehorende dosering kiezen. Tegelijk maakt u kennis met de belangrijkste groepen antibiotica en hun werkingsmechanismen.

Verder behandelt u in deze interactieve en afwisselende e-learning alle aspecten van antibiotische behandeling. Waaronder de meest voorkomende verwekkers, antimicrobiële resistentie en de belangrijkste groepen antibiotica voor de dagelijkse praktijk. Daarnaast bespreekt u aan de hand van casuïstiek een praktisch stappenplan voor de keuze van een antibioticum, dat direct toepasbaar is in de praktijk. 

De e-learning duurt ongeveer twee uur en kan tussentijds worden gepauzeerd.

Voor wie:
Deelname is geschikt en geaccrediteerd voor iedereen die in het ziekenhuis beslissingen maakt over antibiotica beleid: medisch specialisten van beschouwende en snijdende specialismen, ziekenhuisapothekers, ziekenhuisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants. 

Wanneer is de e-learning beschikbaar?
U kunt de e-learning op ieder gewenst moment maken, tot een maand na afloop van 1e kwartaal 2023 (= 30 april 2023). Nadat u zich heeft ingeschreven en de bevestiging hiervan heeft ontvangen, kunt u direct de e-learning volgen.
Dit doet u door in te loggen met uw account van Boerhaave Nascholing:
-              Ga naar http://www.boerhaavenascholing.nl
-              Klik op de knop ‘inloggen’ en log in met uw inloggegevens.
-              Klik op “Mijn cursussen”.
-              Klik bij de E-learning antibiotica allergie op de link “Naar leeromgeving”.
-              U vindt in deze leeromgeving de e-learning terug.

Accreditatie
Voor het behalen van accreditatiepunten is het noodzakelijk om de eindtoets te halen. Hiervoor zijn drie herkansingsmoglijkheden.

Samenwerking
Deze e-learning is ontwikkeld in een samenwerking tussen ABR Zorgnetwerk Holland West, Leiden University Medical Center of Infectious Diseases en Boerhaave Nascholing.

Lees ook het interview met LUMC-infectioloog Merel Lambregts over antibioticaresistentie: ‘Hoe om te gaan met antibioticaresistentie: ‘We kunnen antibiotica veel gerichter gebruiken’.

E-learning

Nadat u zich heeft ingeschreven en van ons de bevestiging heeft ontvangen kunt u direct de e-learning volgen, tot een maand na afloop van 1e kwartaal 2023 (= 30 april)

Dit doet u door in te loggen met uw account van Boerhaave Nascholing:
-              Ga naar http://www.boerhaavenascholing.nl
-              Klik op de knop ‘inloggen’ en log in met uw inloggegevens.
-              Klik op “Mijn cursussen”.
-              Klik bij de E-learning Antibiotica voorschrijven in de tweedelijn op de link “Naar leeromgeving”.
-              U vindt de e-learning in eze leeromgeving

Om voor accreditatiepunten in aanmerking te komen moeten minimaal 7 van de 10 vragen juist worden beantwoord. U krijgt twee herkansingsmogelijkheden. Wanneer u de e-learning met een voldoende heeft afgesloten kunt u de bijschrijving van de accreditatiepunten in de volgende kalendermaand verwachten.

ONLINE
,

Deelname is gratis
NB: De e-learning is direct na inschrijving beschikbaar.

U kunt de e-learning op ieder gewenst moment maken, tot een maand na afloop van 1e kwartaal 2023 (= 30 april).