Binnen een UMC ontstaan er dagelijks medische innovaties vanuit de synergie tussen de kerntaken wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Daarom biedt Boerhaave Nascholing naast de nascholingen voor de medische professionals (primaire doelgroep) ook cursussen aan voor PhD studenten en onderzoekers.

Aanbod statistiek cursussen voor PhD studenten en onderzoekers

PhD studenten in het LUMC zijn verplicht om de cursus “Basic Methods and Reasoning in Biostatics” te volgen. Deze cursus biedt een fundamentele toolbox om statistische resultaten correct te interpreteren. Wil je je daarna verder verdiepen in statistische analyse? Dat kan in een van onze andere cursussen.

Overzicht statistiek cursussen

In nauwe samenwerking met de afdelingen Biomedical Data Sciences en Klinische Epidemiologie heeft Boerhaave Nascholing een gevarieerd aanbod statistiek cursussen voor PhD studenten en onderzoekers:

  • Basic Methods and Reasoning in Biostatics (geaccrediteerd)
  • Using R for data analysis
  • Regression analysis
  • Meta analysis
  • Survival analysis
  • Statistical aspects of clinical trials
  • Analysis of repeated measurements

Algemene informatie statistiek cursussen

Alle statistiek cursussen worden in het Engels gegeven. De cursussen maken gebruik van verschillende onderwijsvormen (online, blended, e-learnings). Sommige cursussen worden afgerond met een examen.

Buiten de cursus Basic Methods and reasoning in Biostatistics, zijn de statistiekcursussen niet geaccrediteerd. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Het succesvol afronden van de e-learning(s) en/of examen, aantoonbare aanwezigheid tijdens de “on campus” dagen en/of het maken van de opdrachten zijn voorwaardelijk voor het ontvangen van het certificaat. Welke eisen van toepassing zijn, staat vermeld onder het kopje “”Inhoud” bij de cursus gerelateerde webpagina.

Het certificaat is noodzakelijk voor het ontvangen van studiepunten (ECTS).

Laboratory Diagnosis of Human Parasitic Infections

In samenwerking met de afdeling Parasitologie LUMC en de University of Applied Sciences biedt Boerhaave Nascholing jaarlijks de cursus “Laboratory Diagnosis of Human Parasitic Infections” aan. Deze internationale cursus duurt twee weken.

Inhoudelijke experts nemen u middels hoog kwalitatieve preparaten, lezingen en casuïstiek mee in de klinische, diagnostische en therapeutische aspecten van de meest voorkomende parasitaire infecties.

Nieuwsbrief en Social Media

Altijd op de hoogte zijn van aankomend relevant cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief op onze homepagina of volg ons op LinkedIn of Instagram.

Veelgestelde vragen

Bij FAQ de vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over o.a. accreditatie, betaling, afmelden etc. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via Boerhaavenascholing@lumc.nl.

Zelf een bij- of nascholing organiseren?

Heeft u ideeën over een te ontwikkelen bijscholing of nascholing? Boerhaave Nascholing organiseert al meer dan 70 jaar geaccrediteerde bij- en nascholingen voor medische professionals. We zijn daarmee de aangewezen partner om u te adviseren en u van A tot Z te ontzorgen.
Opdrachtgevers scoren Boerhaave Nascholing een gemiddelde van 8,5 voor de geleverde dienstverlening. Deelnemers scoren de organisatie van de cursus met een 4,2 op een vijfpuntschaal. Een resultaat waar we heel trots op zijn!
Benieuwd naar wat onze A tot Z dienstverlening inhoudt? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Waarom Boerhaave Nascholing?

Hoog kwalitatief en Innovatief nascholingsaanbod in samenwerking met inhoudelijke experts dat is een notendop waar Boerhaave Nascholing voor staat.

Meer weten? Op de volgende pagina’s vindt u uitgebreide informatie over:

Interessant voor zowel deelnemers als (potentiële) opdrachtgevers!