Als huisarts heeft u een brede medisch inhoudelijke kennis. Aangezien de medische wetenschap niet stilstaat wilt u deze kennis up-to-date houden en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de diverse medische vakgebieden. Al meer dan 70 jaar kunnen huisartsen hiervoor terecht bij Boerhaave Nascholing in de vorm van symposia, e-learning modules, praktische vaardigheidstrainingen en blended nascholingen.

In samenwerking met de Stuurgroep EerstelijnsGeneeskunde bieden wij een gevarieerd nascholingsprogramma dat aansluit op de nascholingsbehoefte van de huisarts.

Vandaag geleerd, morgen toegepast in uw huisartsenpraktijk!

Boerhaave Nascholing organiseert klein- en grootschalige cursussen waar de nieuwste ontwikkelingen aan bod komen. Jaarlijks scholen wij vele huisartsen die hun vakinhoudelijke kennis of hun vaardigheden willen bijspijkeren.

Onze sprekers/docenten vertalen wetenschappelijke kennis in praktische handvatten voor de huisartsenpraktijk. Ons motto is dan ook ‘Vandaag geleerd, morgen toegepast in uw praktijk’.

Aanbod nascholingen huisartsen

De nascholingsbehoefte en toepasbaarheid van ons nascholingsaanbod voor huisartsen wordt getoetst door de Stuurgroep Eerstelijnsgeneeskunde. Boerhaave Nascholing biedt in samenwerking met Public Health   van het LUMC een gevarieerd aanbod met daarbij een aantal jaarlijks terugkerende populaire nascholingen.

Voor het aanbod nascholingen voor huisartsen wordt er altijd gekeken naar de beste vorm van onderwijs (online, fysiek of blended). Daarnaast zijn onze nascholingen voor huisartsen altijd geaccrediteerd en sponsorvrij (tenzij anders vermeld).

Congressen/symposia

Boerhaave Nascholing organiseert meerdere symposia/congressen voor de 1ste lijn. Zo sluiten we traditioneel elk jaar af met de nascholing ‘Vorderingen en praktijk’. Tijdens deze nascholing staan ieder jaar een aantal actuele medische thema’s centraal.  Huisartsen, specialist ouderengeneeskunde, physician assistants en verpleegkundig specialisten uit het hele land zijn welkom. In één dag bent u weer helemaal up-to-date!

Vaardigheidsonderwijs

Naast het theoretisch onderwijs heeft Boerhaave Nascholing een breed scala aan vaardigheidsonderwijs.
Het anatomische onderwijs wordt aangeboden in samenwerking met de afdeling Anatomie & Embryologie van het LUMC en vindt plaats in de Snijzaal Anatomie (anatomisch skillslab) van het LUMC.
Hier wordt de theorie in praktijk gebracht door te oefenen op fantomen en/of menselijk materiaal.

Summer School

Liever meerdere vaardigheidstrainingen op 1 dag? Ook dat kan! Boerhaave Nascholing organiseert jaarlijks de kleinschalige tweedaagse Summer School voor huisartsen bestaande uit vier vaardigheidstrainingen: anatomie- en injectietechnieken, chirurgische vaardigheden, gynaecologische vaardigheden en oogheelkundige verrichtingen.
De meeste van deze populaire vaardigheidstrainingen zijn op diverse momenten in het jaar ook los te volgen. Check dus onze website voor beschikbare data!

E-learnings

Wist je dat met behulp van een e-learning de lesstof sneller opneemt en beter memoriseert?1
Boerhaave Nascholing heeft een divers aanbod van geaccrediteerde e-learnings. Met behulp van deze on-demand cursussen laat u zich bijscholen op uw tempo, wanneer het u uitkomt.
Het succesvol afronden van de e-learning(s) en de bijbehorende toets is voorwaardelijk voor het ontvangen van accreditatiepunten.

Blended onderwijs

Een online voorbereiding (vaak via een e-learning) gecombineerd met een on campus dag, dat is blended onderwijs. Omdat de theoretische voorbereiding aan de voorkant plaatsvindt, ligt de focus tijdens de on-campus dag op verdieping/samenwerking/casuïstiek. Het succesvol afronden van de e-learning(s) d.m.v. de bijbehorende toets is voorwaardelijk voor deelname aan de “on campus” dag.
De e-learnings die gebruikt worden bij het blended onderwijs zijn geaccrediteerd (tenzij anders vermeld) waardoor er, na het succesvol afronden van de eindtoets, ook accreditatiepunten worden toegekend voor de e-learning.

Online onderwijs

Geen tijd om helemaal naar een van onze cursuslocaties te komen? Volg dan onze online cursussen. De Basiscursus electrocardiografie is 1 van onze populaire nascholingen die volledig online gegeven wordt.

Nieuwsbrief en Social Media

Altijd op de hoogte zijn van aankomend relevant cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief op onze homepagina of volg ons op LinkedIn of Instagram.

Veelgestelde vragen

Bij de vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over o.a. accreditatie, betaling, afmelden etc. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via Boerhaavenascholing@lumc.nl.

Zelf een bij- of nascholing organiseren?

Heeft u ideeën over een te ontwikkelen bijscholing of nascholing? Boerhaave Nascholing organiseert al meer dan 70 jaar geaccrediteerde bij- en nascholingen voor medische professionals. We zijn daarmee de aangewezen partner om u te adviseren en u van A tot Z te ontzorgen.
Opdrachtgevers scoren Boerhaave Nascholing een gemiddelde van 8,5 voor de geleverde dienstverlening. Deelnemers scoren de organisatie van de cursus met een 4,2 op een vijfpuntschaal. Een resultaat waar we heel trots op zijn!
Benieuwd naar wat onze A tot Z dienstverlening inhoudt? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Waarom Boerhaave Nascholing?

Hoog kwalitatief en Innovatief nascholingsaanbod in samenwerking met inhoudelijke experts, dat is een notendop waar Boerhaave Nascholing voor staat.
Meer weten? Op de volgende pagina’s vindt u uitgebreide informatie over: