Boerhaave Nascholing organiseert al meer dan 70 jaar geaccrediteerde bij- en nascholingen voor medische professionals en is daarmee de oudste postacademisch onderwijs geneeskunde (PAOG) van Nederland. Niet alleen de kwaliteit van ons nascholingsaanbod maar ook de nascholingsbehoefte en toepasbaarheid worden getoetst door onze kwaliteitscommissies die een representatieve afspiegeling zijn van de beoogde doelgroep.

 

Aanbod nascholingen voor VS, PA, POH en anderen

Ons nascholingsaanbod richt zich met name op de clusters 1 en 2 van de geneeskundige specialismen en de stralingsdeskundige en (al dan niet in opleiding). Dat neemt niet weg dat voor bepaalde nascholingen ook onderstaande doelgroepen welkom zijn!

  • Verpleegkundig specialist (VS)
  • Physician Assistant (PA)
  • Praktijk ondersteuner (POH)
  • Paramedicus
  • Sociaal geneeskundige (cluster 3)

Door gebruik te maken van de filtermogelijkheid binnen ons cursusaanbod vindt u met 1 klik het overzicht van het meest actuele nascholingsaanbod voor uw professie.

Disclaimer: Indien er sprake is van een meerdere doelgroepen, proberen we samen met onze docenten het cursusaanbod passend te maken voor alle aanwezigen door bijvoorbeeld een voorbereidende e-learning of een opsplitsing in doelgroepen bij de workshops. Dat is echter niet altijd mogelijk. In dat geval zijn onze nascholingen en de gekoppelde leerdoelen primair opgesteld vóór en dóór onze hoofdoelgroepen.

Accreditatie nascholingen voor andere doelgroepen

Wilt u weten of de cursus geaccrediteerd is bij uw beroepsvereniging? Kijk dan op de cursuspagina. Bovenaan ziet u bij welke beroepsverengingen Boerhaave Nascholing accreditatie heeft aangevraagd.
Wist u dat Boerhaave Nascholing erkend is met een beperkte instellingsaccreditatie (BIA) bij ABC1, ABAN (cluster 1, 2 en 3) en NAPA?

Is er geen accreditatie aangevraagd bij uw beroepsvereniging?

Boerhaave Nascholing kan enkel accreditatiepunten toekennen bij de beroepsverenigingen waarbij accreditatie is aangevraagd.
Meestal is er ook een mogelijkheid voor  een deelnemer om de accreditatiepunten van een nascholing, die geaccrediteerd is buiten de eigen beroepsvereniging, zelf op te voeren. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Bij twijfel neemt u het beste contact op met uw beroepsvereniging.
Het aanvragen van accreditatie buiten de eigen beroepsverenging is op verantwoordelijkheid van de deelnemer! Neem tijdig contact met ons op als u een certificaat van deelname o.i.d. nodig heeft. Voor meer informatie over het accreditatiebeleid nascholingen buiten het eigen vakgebied, lees hieronder.

Accreditatiebeleid nascholingen buiten eigen vakgebied

Volgens het accreditatiebeleid van de KNMG mogen artsen per registratieperiode maximaal 25% geaccrediteerde nascholingen buiten hun vakgebied volgen.
Ook NAPA en VSR accepteren, onder voorwaarden, scholingen geaccrediteerd door ABAN, ABC1 of een medisch wetenschappelijke vereniging.
De kans is dus zeer groot dat u de accreditatiepunten kan opvoeren als een “nascholing buiten het eigen vakgebied”. Check hiervoor altijd de specifieke voorwaarden van uw beroepsvereniging. Meer informatie over dit onderwerp vindt u via onderstaande links.

Het aanvragen van accreditatie buiten de eigen beroepsverenging is op verantwoordelijkheid van de deelnemer. Neem tijdig contact met ons op als u een certificaat van deelname o.i.d. voor nodig heeft.

Zorgopleidingen LUMC

Onze collega’s bij Zorgopleidingen LUMC verzorgen erkende (vervolg)opleidingen en geaccrediteerde nascholingen voor verpleegkundige, verpleegkundig specialisten en medisch ondersteunende beroepen.
Neem dus ook zeker een kijkje op de website van Zorgopleidingen LUMC!

Nieuwsbrief en Social Media

Altijd op de hoogte zijn van aankomend relevant cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief op onze homepagina of volg ons op LinkedIn of Instagram.

Veelgestelde vragen

Bij de FAQ vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over o.a. accreditatie, betaling, afmelden etc. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via Boerhaavenascholing@lumc.nl.

Waarom Boerhaave Nascholing?

Hoog kwalitatief en Innovatief nascholingsaanbod in samenwerking met inhoudelijke experts dat is een notendop waar Boerhaave Nascholing voor staat.

Meer weten? Op de volgende pagina’s vindt u uitgebreide informatie over:

Interessant voor zowel deelnemers als (potentiële) opdrachtgevers!