De synergie tussen de kerntaken binnen het LUMC leidt bijna dagelijks tot innovaties. Bij- en nascholing is het medium bij uitstek om deze nieuwste inzichten en ontwikkelingen te delen met de collega-medische professional.

Al meer dan 70 jaar kunnen medisch specialisten terecht bij Boerhaave Nascholing voor een breed scala aan nascholingen in de vorm van symposia, e-learning modules, praktische vaardigheidstrainingen en blended nascholingen.

De nascholingsbehoefte en toepasbaarheid van ons nascholingsaanbod voor medisch specialisten wordt getoetst door de . Boerhaave Nascholing biedt in samenwerking met vele inhoudelijke experts van binnen en buiten het LUMC een gevarieerd aanbod met daarbij een aantal jaarlijks terugkerende populaire nascholingen.

Het aanbod voor de medische specialist is globaal op te delen in drie categorieën:

Vandaag geleerd, morgen toegepast in de praktijk!

Tijdens onze nascholingen wordt u bijgepraat door de “leading experts in the field” waarbij de vertaalslag wordt gemaakt van wetenschappelijke kennis naar handvatten voor de beroepspraktijk.

Voor het aanbod nascholingen voor medisch specialisten wordt er altijd gekeken naar de beste vorm van onderwijs (online, fysiek of blended). Daarnaast zijn onze nascholingen altijd geaccrediteerd en sponsorvrij (tenzij anders vermeld).

Congressen/symposia

Boerhaave Nascholing organiseert meerdere (inter)nationale symposia/congressen. Wij hebben een breed landelijk netwerk aan hotel- en vergaderlocaties en meerdere AV-partners voor de technische ondersteuning.

Binnen het LUMC kunnen we gebruik maken van verschillende collegezalen en onderwijsruimtes. In de Burumazaal is er plaats voor 400 aanwezigen en in de foyer zijn e mogelijkheden voor postersessies en/of een sponsormarkt.  

En wat dacht u van Leiden als congreslocatie? Leiden biedt volop mogelijkheden voor het organiseren van (internationale) congressen. Van prachtige congreslocaties tot de vele bezienswaardigheden in het historische centrum, een internationale luchthaven op 15 minuten rijden en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, Leiden heeft het allemaal! Wij bij Boerhaave Nascholing werken al meerdere decennia samen met onze Leidse partners.

Vaardigheidsonderwijs

Naast het theoretisch onderwijs heeft Boerhaave Nascholing een scala aan vaardigheidsonderwijs.

Het anatomische onderwijs wordt aangeboden in samenwerking met de afdeling Anatomie & Embryologie van het LUMC en vindt plaats in de Snijzaal Anatomie (anatomisch skillslab) van het LUMC.

Hier wordt de theorie in praktijk gebracht door te oefenen op fantomen en/of menselijk materiaal.

E-learnings

Wist je dat met behulp van een e-learning de lesstof sneller opneemt en beter memoriseert?1

Boerhaave Nascholing heeft een divers aanbod van geaccrediteerde e-learnings. Met behulp van deze on-demand cursussen laat u zich bijscholen op uw tempo, wanneer het u uitkomt.

Het succesvol afronden van de e-learning(s) en de bijbehorende toets is voorwaardelijk voor het ontvangen van accreditatiepunten.

Blended onderwijs

Een online voorbereiding (vaak via een e-learning) gecombineerd met een on campus dag, dat is blended onderwijs. Omdat de theoretische voorbereiding aan de voorkant plaatsvindt, ligt de focus tijdens de on-campus dag op verdieping/samenwerking/casuïstiek. Het succesvol afronden van de e-learning(s) d.m.v. de bijbehorende toets is voorwaardelijk voor deelname aan de “on campus” dag.

De e-learnings die gebruikt worden bij het blended onderwijs zijn geaccrediteerd (tenzij anders vermeld) waardoor er, na het succesvol afronden van de eindtoets, ook accreditatiepunten worden toegekend voor de e-learning.

Online onderwijs

Geen tijd om helemaal naar een van onze cursuslocaties te komen? Volg dan onze online cursussen.

Nieuwsbrief en Social Media

Altijd op de hoogte zijn van aankomend relevant cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief op onze homepagina of volg ons op LinkedIn of Instagram.

Veelgestelde vragen

Bij de FAQ vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over o.a. accreditatie, betaling, afmelden etc. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via Boerhaavenascholing@lumc.nl.

Zelf een bij- of nascholing organiseren?

Heeft u ideeën over een te ontwikkelen bijscholing of nascholing? Boerhaave Nascholing organiseert al meer dan 70 jaar geaccrediteerde bij- en nascholingen voor medische professionals. We zijn daarmee de aangewezen partner om u te adviseren en u van A tot Z te ontzorgen.

Opdrachtgevers scoren Boerhaave Nascholing een gemiddelde van 8,5 voor de geleverde dienstverlening. Deelnemers scoren de organisatie van de cursus met een 4,2 op een vijfpuntschaal. Een resultaat waar we heel trots op zijn!

Benieuwd naar wat onze A tot Z dienstverlening inhoudt? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Waarom Boerhaave Nascholing?

Hoog kwalitatief en Innovatief nascholingsaanbod in samenwerking met inhoudelijke experts dat is een notendop waar Boerhaave Nascholing voor staat.

Meer weten? Op de volgende pagina’s vindt u uitgebreide informatie over:

  • Waarom kiezen voor Boerhaave Nascholing?
  • Onze Missie en Visie
  • De A tot Z dienstverlening

Interessant voor zowel deelnemers als (potentiële) opdrachtgevers!