Hoog kwalitatief en Innovatief nascholingsaanbod in samenwerking met inhoudelijke experts dat is een notendop waar Boerhaave Nascholing voor staat.

Wilt u meer weten over waarom Boerhaave Nascholing de aangewezen partner is om u te ontzorgen in de organisatie van contactonderwijs, e-learnings, vaardigheidstrainingen, simulatieonderwijs, workshops, symposia en (inter)nationale congressen?  Lees dan vooral verder!

Check ook onze “Missie en Visie” en “A tot Z dienstverlening” Interessant voor zowel deelnemers als (potentiële) opdrachtgevers!

Oudste PAOG van Nederland

Boerhaave Nascholing (LUMC) is de oudste postacademisch onderwijs geneeskunde (PAOG) van Nederland. Jaarlijks organiseert Boerhaave Nascholing meer dan 200 (geaccrediteerde) bij- en nascholingen. Onze primaire doelgroepen zijn medisch specialisten, huisartsen, specialist ouderengeneeskunde en artsen in opleiding.

Door onze positionering binnen het LUMC en het Directoraat Onderwijs en Opleidingen van het LUMC, bevinden wij ons in een unieke positie waarbij we optimaal gebruik kunnen maken van alle aanwezige kennis en expertise en van de LUMC faciliteiten.

Als onderdeel van het LUMC werkt Boerhaave Nascholing binnen kwalitatieve en financiële kaders van het LUMC.

Kwaliteit nascholingsaanbod Boerhaave Nascholing

Boerhaave Nascholing heeft kwaliteit hoog in het vaandel. Er zijn drie commissies ingesteld om doorlopend de kwaliteit van ons nascholingsaanbod te borgen:

De kwaliteit van onze nascholingen wordt op verschillende niveaus gemeten en de uitkomsten worden gebruikt om op cursusniveau een PDCA cyclus in te stellen.

Deelnemers waarderen de cursussen van Boerhaave Nascholing gemiddeld met een ruime vier op een vijfpuntschaal.

Het niveau van onze sprekers wordt ook hoog gewaardeerd. Een aantal sprekers scoort zelfs hoger een 4,8 of hoger (op een vijfpuntschaal)! Deze toppers zetten wij graag in het zonnetje en ontvangen van ons een "Boerhaave Excellente Sprekers Trofee" (BEST).

Innovatief nascholingsaanbod Boerhaave Nascholing

Wij beogen een innovatief aanbod waarbij we onze deelnemers meenemen in de allerlaatste ontwikkelingen op zowel medisch als onderwijskundig vlak. Hiervoor werken wij samen met inhoudelijke experts uit het LUMC 70% van onze nascholingen zijn gekoppeld aan de Top Referente functie van het LUMC. Docenten gebruiken 3D presentaties en 3D geprinte modellen om het beste leerrendement te creëren. 

Indien nodig betrekken we ook medische experts buiten het LUMC, om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Ons cursusaanbod is daarmee ontwikkeld dóór en vóór medische professionals.

Samenwerking Snijzaal en Skillslab

Naast het theoretisch onderwijs heeft Boerhaave Nascholing een breed scala aan vaardigheidsonderwijs.

Het anatomische onderwijs wordt aangeboden in samenwerking met de afdeling Anatomie & Embryologie van het LUMC en vindt plaats in de Snijzaal Anatomie van het LUMC. Hier wordt de theorie in praktijk gebracht door te oefenen op fantomen en/of menselijk/dierlijk materiaal. Om ook tijdens corona waardevolle en interactieve anatomielessen te volgen is ‘Studio Snijzaal’ ingezet, waarbij de docenten via een livestream de vaardigheden konden laten zien.

Simulatietrainingen en bepaalde vaardigheden trainen we in het Skillslab van het LUMC.

Beperkte Instellingsaccreditatie Boerhaave Nascholing

Boerhaave Nascholing is erkend met een beperkte instellingsaccreditatie (BIA) bij ABC1, ABAN (cluster 1, 2 en 3) en NAPA.

Een BIA is het voorwaardelijk recht dat aan een instelling wordt toegekend om in eigen beheer of eigen regie ontwikkelde competentiebevordering te accrediteren en aan te bieden. Met een BIA wordt de duur tussen aanvraag en toewijzing van accreditatiepunten aanzienlijk verkort.

Onafhankelijk nascholingsaanbod Boerhaave Nascholing

Bij Boerhaave Nascholing zijn 90% van onze cursussen niet gesponsord en daarmee dus onafhankelijk van de farmaceutische industrie.

Dat neemt niet weg dat we alle kennis in huis hebben over de Gedragscode Geneesmiddelenreclame om sponsorcontracten op te stellen en gesponsorde nascholingen te organiseren conform de CGR richtlijnen.

Van alle markten thuis

Van contactonderwijs, e-learnings, vaardigheidstrainingen, simulatieonderwijs, workshops, symposia en (inter)nationale congressen, de medewerkers van Boerhaave Nascholing zijn van alle markten thuis en adviseren je graag.

Boerhaave Nascholing heeft een breed netwerk aan hotel- en vergaderlocaties (zowel regionaal als landelijk) en heeft meerdere AV-partners voor de technische ondersteuning. Gecombineerd is er altijd een locatie en opstelling naar wens mogelijk waarbij Boerhaave Nascholing de inhoudelijke experts ontzorgt met een A tot Z dienstverlening.