• Startdatum:
  • 11 juni 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Werkzaam als:
  • Huisarts, Medisch specialist, Physician assistant, Specialist Ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialist

DEZE CURSUS IS GEANNULEERD!

In het kader van het beschermen van zowel patiënten als medewerkers tegen het risico van verdere verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2), heeft de Raad van Bestuur op advies van het Crisisteam en de divisievoorzitters het besluit genomen om alle Boerhaave nascholing in zijn geheel tot september 2020 te annuleren. Deelnemers en sprekers zijn door Boerhaave Nascholing hierover persoonlijk geïnformeerd.

 

De Wet zorg en dwang regelt vanaf 1 januari 2020 de rechten van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening die onvrijwillige zorg krijgen. Wat betekent deze wet precies voor uw dagelijkse praktijk? 

De wet regelt onder andere onvrijwillige opname en gaat naast zorginstellingen ook gelden in de thuissituatie, logeeropvang en kleinschalige woonvormen. Tot gedwongen zorg wordt alleen overgegaan als dit noodzakelijk is. De kern van de wet is dan ook: ‘Nee, tenzij’. Aan de hand van casuïstiek komen de belangrijkste onderwerpen aan bod, zoals het doel van de Wzd, wie vallen precies onder de Wzd, het stappenplan, verantwoordelijk- en aansprakelijkheden.

Doelgroepen
Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, physician assistants. Psychiaters en SEH-artsen zijn ook van harte welkom.

  • DEZE CURSUS IS GEANNULEERD!

    In het kader van het beschermen van zowel patiënten als medewerkers tegen het risico van verdere verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2), heeft de Raad van Bestuur op advies van het Crisisteam en de divisievoorzitters het besluit genomen om alle Boerhaave nascholing in zijn geheel tot september 2020 te annuleren. Deelnemers en sprekers zijn / worden door Boerhaave Nascholing hierover persoonlijk geïnformeerd.
Drs. E. Schoorl
LUMC
Hippocratespad 21, 2333 ZD Leiden

Gebouw 3, Burumazaal

Deelname  € 165
Deelname met korting (aios, physician assistants, verpleegkundig specialisten

€   90