• Startdatum:
  • 28 maart 2022
  • Cursusduur:
  • 6 dagen
  • Werkzaam als:
  • AIOS, Medisch specialist, Stralingsdeskundige

  

Aangepaste wijze voor inschrijving (voorlopig):

We kunnen niet in de toekomst kijken, maar vooralsnog gaan we ervan uit dat onze geplande cursussen doorgaan. U kunt zich aanmelden voor de wachtrij. U hoeft nog niet te betalen. Gaat de cursus definitief door, dan ontvangt u van ons bericht en sturen wij u een factuur. Als de cursus doorgaat en het aantal aanmeldingen is hoger dat het aantal beschikbare plaatsen, dan zal toekenning bij deze cursus op volgorde van aanmelding plaatsvinden.

 

Vanwege regelgeving (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg, Wet BIG) is het onderzoeken of behandelen van patiënten met ioniserende straling een zogenoemde voorbehouden handeling, waarvoor onder meer formele stralingsdeskundigheid is vereist (Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbe­scherming, Bbs). Deze cursus leidt specifiek op voor de verplichte aanvullende stralingsdeskundigheid voor de differentiatie Nucleaire Radiologie van de opleiding tot Radioloog.  Er wordt verondersteld, dat deelnemers het diploma “Stralingshygiëne voor Radiologen” al hebben behaald. De cursusinhoud is vastgesteld door de cursuscommissie van Boerhaave Nascholing, in overleg met vertegenwoor­digers van de Beroepsverenigingen en mede op grond van door de Overheid genoemde eisen.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor radiologen in opleiding tot nucleair-radioloog.

Cursusopzet

De cursus omvat een week plus een examen (20 april 2022) daarna. Er worden diverse (interactieve) werkvormen gehanteerd en van de deelnemers wordt inbreng verwacht via te presenteren zelfstudie-opdrachten.

  

Maandag 28 maart t/m vrijdag 1 april 2022: cursus

Woensdag 20 april 2022: examen

Concept-programma staat bij de documenten. het definitieve programma is in oktober 2021 gereed.

 

  

M. van der Vlies
Golden Tulip
Schipholweg 3, 2316 XB Leiden

Golden Tulip Leiden Centre

Schipholweg 3

2316 XB  Leiden

 

Deelname cursus (incl. examen): € 1925,00

Bij de cursusprijs is het volgende inbegrepen: koffie/thee, lunch, parkeren en het examen. Exclusief hotelovernachting. 

Uw hotelovernachting kunt u zelf boeken bij het hotel (op basis van beschikbaarheid).