Wilt u een cursus volgen bij Boerhaave Nascholing? Bij cursussen vindt u ons volledige aanbod. Heeft u een specifieke vraag naar een opleidingsprogramma kijk dan bij onze andere programma’s en specials.

Bent u één van die artsen die elke dag bijleert en uw opgedane kennis toepast in de praktijk? Bent u op zoek naar een geaccrediteerde medische nascholing van hoge kwaliteit gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen? Vindt u het ook belangrijk dat medici hun aanpak baseren op adequaat wetenschappelijk onderzoek? Beschouwt u de medische nascholing ook als een ontmoeting met vakgenoten? Dan bent u bij Boerhaave Nascholing aan het juiste adres.

U bent als medicus gebaat bij cursussen waarbij uw praktijk van alledag centraal staat. Het motto van Boerhaave Nascholing is vandaag geleerd, morgen toegepast in de praktijk. De docenten en sprekers stemmen het cursusmateriaal af op de praktijk van u als arts. Dat doen zij op verscheidene manieren. Zo biedt Boerhaave Nascholing snijcursussen aan waarbij u kunt werken aan uw eigen chirurgische vaardigheden. Ook zijn er cursussen waarbij u getraind wordt om feedback te geven aan de AIOS die u opleidt als opleider. Daarnaast is er de mogelijkheid om een echografiecursus te doen waardoor u als medicus zelf leert echograferen. De technische ontwikkelingen gaan zo snel dat echo-apparatuur inmiddels met uw tablet toegankelijk is.

Verreweg de meeste cursussen die Boerhaave Nascholing aanbiedt, zijn geaccrediteerd. Bij elke cursus kunt u zien bij welke wetenschappelijke verenigingen accreditatie is aangevraagd. De punten die u haalt, krijgt u als medicus toegekend via GAIA. In het onderstaande overzicht treft u naast medische nascholingen ook biomedische nascholingen aan. Wellicht zijn die ook voor u interessant. De wetenschappelijke ontwikkelingen in het (bio)medische domein zijn grenzeloos, denk daarbij onder meer aan regeneratieve geneeskunde waarbij medici en onderzoekers zich bezighouden met regeneratie van cellen, weefsels en zelfs organen om op die manier ziekten te voorkomen en genezen.

Boerhaave Nascholing bewaakt de kwaliteit van de cursussen voor u op verschillende manieren. Alle cursussen worden ontwikkeld door cursuscommissies waarin experts van verschillende (bio)medische disciplines vertegenwoordigd zijn. De cursusvoorstellen die dat oplevert worden voorgelegd aan de Boerhaave Commissie, de Stuurgroep Eerstelijnsgeneeskunde en/of de Stuurgroep Straling. Die geven opmerkingen over de kwaliteit en het wetenschappelijk niveau van het cursusvoorstellen. Nadat die opmerkingen verwerkt zijn, wordt de cursus op de website van Boerhaave Nascholing aangeboden. De werkwijze van de organisatie Boerhaave Nascholing is ISO gecertificeerd. Ook het organisatieniveau voldoet aan alle kwaliteitseisen.