• Startdatum:
  • 11 mei 2019
  • Cursusduur:
  • 1 dag
  • Werkzaam als:
  • Medisch specialist

Accreditaties

  • NVDV:
  • 6

Krijgt u in uw spreekkamer als huidarts ook geregeld vragen over het uiterlijk en de mogelijkheden voor cosmetische behandelingen? En hoe gaat u dan om met de verwachtingen van uw patiënt? Weet u wat mogelijke risico’s zijn van de diverse behandelingen? Wilt u antwoord op deze vragen? Dan is deze cursus Cosmetische dermatologie iets voor u!

De cursus biedt u specifieke diepgaande kennis over cosmetische behandelingen, over technieken, achtergronden van behandelmethoden, maar ook wat mogelijke complicaties zijn bij een voorgesteld behandeltraject.

Opzet cursusdag
De opzet van de cursus - met veel casuïstiek - biedt u inzichten en zekerheid bij het verrichten van behandelingen voor cosmetische indicaties, met de focus op botox en fillers. We bespreken de valkuilen en de achtergrondkennis, die aan bod komt, geeft u de mogelijkheid de ins- en outs en risico’s van cosmetische behandelingen écht te begrijpen. De cursus bestaat uit plenaire colleges en live patiëntdemonstraties.

Leerdoelen
Na afloop van de cursus

  • kent de deelnemer de anatomie, de materialen en de risico’s
  • kan de deelnemer de voor- en nadelen benoemen van behandelingen met botox, fillers en dermatochirurgische behandelingen
  • is de deelnemer in staat onderscheid te maken tussen behandelingen, behandelindicaties en pitfalls of situaties beter geen behandeling te kiezen of juist een ander alternatief te kiezen.

Na deze cursus met ervaren dermatologen kent u de achtergrond en theorie van de behandelingen en weet u deze toe te passen in de praktijk.

Sprekers

Loek Habbema is dermatoloog en sinds 25 jaar volledig werkzaam in de Cosmetische Dermatologie. Hij is een veelgevraagd internationaal spreker, Past-President van meerdere internationale organisaties zoals de International Society of Dermatologic Surgery en World Academy of Cosmetic Surgery en heeft meerdere wetenschappelijke publicaties op zijn naam. Hij ontving de prestigieuze Karl Koller Award voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Tumescente Anesthesie. Hij is “Board Certified” door de internationale divisie van de American Academy of Cosmetic Surgery. In Nederland geldt hij als één van de grondleggers van de Cosmetische Dermatologie en is voorzitter van de Domeingroep Cosmetische Dermatologie.

Dr Oliver Kreyden is dermatoloog in Zwitserland en sinds lange tijd werkzaam in de Cosmetische Dermatologie. Hij is gespecialiseerd in BTX-A, Hyperhidrosis en Chemische Peelings. Hij is President van de Swiss Society of Esthetic Dermatology and Skincare en Past President van de European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology en een veelgevraagd spreker op internationale congressen. Hij is editor van het boek “Hyperhidrosis and Botulinum Toxin in Dermatology”.

Dr Koenraad de Boulle is dermatoloog en directeur van een private dermatologische kliniek, Aalst Dermatology Clinic in Aalst, België. Dr De Boulle heeft meer dan 25 jaar ervaring in minimaal invasieve esthetische procedures en heeft een internationale reputatie als referentie in dit vakgebied. Ook heeft hij zich verder toegelegd op diagnose en behandeling van complicaties van niet-chirurgische esthetische procedures, en adviseert op wereld- schaal zorgverstrekkers hierrond. Dr De Boulle leidde en nam deel aan talrijke fase II tot IV klinische studies met betrekking tot medisch dermatologische, dermato-chirurgische en cosmeceutische procedures en producten.

De cursus wordt verder mede mogelijk gemaakt door Croma, Merz, Entercare, Eucerin en Allergan

08:30 Registratie en ontvangst
09:15 Welkom en introductie
Dr. Loek Habbema
09:30 Basiskennis Tumescente Lokale Anesthesie
Dr. Loek Habbema
09:50 Fillers: Introductie en Anatomische beschouwingen
Dr. Koenraad de Boulle
10:20 Overzicht Resurfacing procedures
Dr. Loek Habbema
10:40 Oppervlakkige en Middeldiepe  chemische peelings
Mr. dr. Oliver Kreyden
11:00 Discussie
Mr. dr. Oliver Kreyden, dr. Loek Habbema en dr. Koenraad de Boulle
11:10 Pauze
11:40 Diepe chemische peelings
Mr. dr. Oliver Kreyden
12:40 Fillers: Complicaties
Dr. Koenraad de Boulle
13:05 Discussie
Mr. dr. Oliver Kreyden, dr. Loek Habbema en dr. Koenraad de Boulle
13:15 Lunch
14:00 Patiënten evaluatie en behandeling: Live demo
Mr. dr. Oliver Kreyden, dr. Loek Habbema en dr. Koenraad de Boulle
15:15 Pauze
15:45 Patiënten evaluatie en behandeling: Live demo
Mr. dr. Oliver Kreyden
17:00 Afsluiting
Dr. Loek Habbema
dr. K. de Boulle
Aalst Dermatology Clinic
Drs. L. Habbema
dr. O. Kreyden
Praxis Methininserhof
LUMC
Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden

Gebouw: Gebouw 1
Route: 762
Zaal: Collegezaal 4

Prijs
Dermatoloog € 200,-
Dermatoloog in opleiding € 150,-