• Startdatum:
  • 22 februari 2019
  • Cursusduur:
  • 5 dagen
  • Werkzaam als:
  • Medisch specialist, Specialist Ouderengeneeskunde, Anders

Accreditaties

  • ABAN:
  • 30

Op 31 januari 2020 start de 4e Registeropleiding Compliance officer in de zorg. Klik hier voor deze nog te starten Registeropleiding. 

"De registeropleiding compliance officer in de zorg gaf mij als deelnemer op integrale wijze inzicht. Het gaat daarbij om de hele range van compliancethema's van de zorg: van mededinging en privacy, correct declareren en fiscaliteit tot aan kwaliteit en veiligheid" Mireille Pluijgers, arts np, MSc.

"Nooit eerder over compliance officer in de zorg gehoord, totdat ik er bij toeval over las, de opleiding besloot te gaan volgen en nu met volle tevredenheid terugkijk op een geslaagde opleiding die mijn kennis over compliance, in mijn geval in de gehandicaptenzorg, absoluut heeft verrijkt!’’ Trudy Janson, bestuurssecretaris/beleidsmedewerker.

 

Zorginstanties moeten goede en verantwoorde zorg leveren. Hiervoor moet relevante wetgeving worden toegepast in verschillende interne regels en processen. Een goede Compliance Officer stuurt aan op een open bedrijfscultuur en kan voorkomen er dat misstanden in de zorg plaatsvinden. Wilt u van grote waarde zijn voor uw zorginstelling? Schrijf u dan in voor onze opleiding tot Compliance Officer.

Rol Compliance Officer
Externe toezichthouders kunnen hard optreden wanneer er misstanden in de zorg plaatsvinden. Misstanden worden bovendien vaak breed uitgemeten in de media. Als Compliance Officer zorgt u daarom dat het compliance programma van uw zorginstelling up to date is en blijft. Tijdens de opleiding krijgt u een goed beeld van alle relevante zorgwetgeving en die in aanverwante rechtsgebieden.

Maak zelf een compliance programma
Tijdens de opleiding gaat u aan de slag met het opstellen en actualiseren van het compliance- programma van uw eigen instelling. U doet hierdoor de nodige vakbekwaamheid op en daarnaast beschikt uw zorginstelling straks over een aanzet voor een sterk compliance programma. Andere belangrijke vaardigheden die u tijdens de opleiding opdoet zijn netwerken en het reflecteren van uw eigen programma.

Doelgroep

  • Managers, concerncontrollers, bestuurssecretarissen, juristen en (andere) werknemers van zorgaanbieders die zich wensen te verdiepen in compliance en compliance officer in de zorg willen worden
  • Opleidingsniveau HBO en WO.

Geaccrediteerd
De opleiding 'Registeropleiding Compliance Officer in de zorg 2019' is geaccrediteerd door de Stichting Compliance in de Zorg. Het diploma van deze opleiding samen met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kwalificeert voor inschrijving in het register voor Compliance Officers in de Zorg. Het diploma kan worden behaald bij een voldoende beoordeling van het door de deelnemer opgestelde indicatief Compliance plan en bij een aanwezigheid van de deelnemer van minimaal 70 procent bij de opleidingsdagen.

Cursusleider
Prof. dr. Wilco Oostwouder, eigenaar/directeur Meer Kennis, Hoogleraar Universiteit Utrecht, advocaat, Loyens & Loeff

Coördinator praktijk
Mr. dr. Marc Wiggers, advocaat Loyens & Loeff

Docenten
Docenten uit de praktijk (waaronder leden van het Zorgteam van Loyens & Loeff) en de academische wereld (waaronder hoogleraren van diverse universiteiten waaronder de Universiteit Leiden) maken hun opwachting. De opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de CRKBO-onderwijsinstelling ‘Meer Kennis’ en Boerhaave Nascholing.

Locatie
Loyens & Loeff Amsterdam, Fred Roeskestraat 100, 1076 ED.
Cursusdata zijn: 22 februari 2019; 8 maart 2019; 29 maart 2019, 26 april 2019 en 10 mei 2019.

Overig
Meer Kennis is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 57448094. Als erkend CRKBO opleidingsinstituut (geregistreerd als “W.J. Oostwouder”) zijn de onderwijsactiviteiten van Meer Kennis vrijgesteld van btw.

Losse opleidingsdagen
In plaats van de gehele opleiding te doen is het mogelijk om aan een losse opleidingsdag deel te nemen.

 

Het programma voor 'Registeropleiding Compliance Officer in de zorg 2019' kunt u op deze pagina als pdf downloaden. 

W. Oostwouder
W. Oostwouder
Loyens & Loeff Amsterdam
Fred Roeskestraat 100, 1076 ED Amsterdam

Voor deze opleiding gelden early fee registratiekosten. Deze early fee geldt tot 1 januari 2019. U betaalt dan slechts € 2880,-  Als u zich wilt aanmelden voor de gehele opleiding, klik dan op 22 februari.

De 10%  korting geldt ook voor snelle beslissers die zich voor een losse modules aanmelden, namelijk € 742,- 

Na 01-01-2019 zijn de kosten deelname € 3.200 voor de gehele opleiding (5 dagen) of € 825 per afzonderlijke opleidingsdag.


 

Maak hier uw keuze

* Er dient 1 onderdeel gekozen te worden
Inschrijven niet mogelijk
Neem contact op
Vooraankondiging, inschrijven nog niet mogelijk

Er wordt gecontroleerd of het mogelijk is om in te schrijven