• Startdatum:
  • 13 september 2019
  • Cursusduur:
  • 1 dag
  • Werkzaam als:
  • Huisarts, Physician assistant, Sociaal Geneeskundige, Specialist Ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialist

De electrocardiografie is inmiddels een eeuw oud, maar desondanks is het in vrijwel onveranderde vorm nog steeds fundamenteel bij de cardiologische diagnostiek. Ook buiten het ziekenhuis speelt de beoordeling van het ECG, zowel bij keuringen als bij evaluatie van klachten en voor de opsporing van hartafwijkingen een belangrijke rol. Mede door het non-invasieve karakter van het onderzoek worden hiervoor dagelijks vele ECG’s gemaakt.

Maar is altijd duidelijk waarnaar we kijken? Is het normaal of afwijkend? En wat is de consequentie voor de verdere diagnostiek en het beleid? Kortom, allemaal vragen over de doelmatigheid en doelgerichtheid van het laten maken en de beoordeling van het ECG.

Deze praktische, eendaagse cursus over de beoordeling van het ECG is bedoeld om op interactieve en intensieve manier uw kennis en competenties weer eens op te frissen en op peil te brengen. Onder deskundige begeleiding gaat u oefenen aan de hand van relevante casuïstiek, waarbij u de kans krijgt de geactualiseerde of zojuist verworven kennis en vaardigheden meteen in praktijk te brengen.

Maak kennis met de basiscursus electrocardiografie via de volgende korte introductiefilm

Ook geschikt voor bedrijfsartsen, accreditatie is aangevraagd.

Doelstelling

  1. De cursist heeft de kennis en vaardigheden om een ECG te lezen
  2. De cursist kan de belangrijkste afwijkingen herkennen.
  3. De cursist heeft enige achtergrondkennis verkregen omtrent de te herkennen afwijkingen en hoe hiermee vervolgens omgegaan wordt in de praktijk.
  4. De cursist is gemotiveerd de tijdens de cursus opgedane kennis te implementeren in zijn dagelijks handelen.

De cursuscommissie werkt achter de schermen hard aan het samenstellen van het cursusprogramma. Zodra er meer informatie is, plaatsen wij dit op de cursuspagina. Houdt u onze website in de gaten.

Dr. L. van Erven
Cardiologie Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Holiday Inn Leiden
Haagse Schouwweg 10, 2332 KG Leiden

Zaal: Rotterdamzaal

071 535 5555

Prijs: € 295,-
Korting AIOS: - € 125,-
Korting PA: - € 125,-
Korting VS: - € 125,-